Пандемията от коронавирус обърка животите на милиарди хора по света и затвори голяма част от бизнесите. Туристическата индустрия е сред най-силно засегнатите, полетите са отменени, границите са затворени, а много туристически дестинации не работят.

Докато пътуването в самите държави е разрешено, международните пътешествия все още не са напълно разрешени. Нещата изглеждат все още много зле, а някои държави търсят начини и средства да привлекат туристите, след като пандемията на коронавирус приключи.

Държавите Италия, Япония, България и Мексико измислиха иновативни схеми, за да накарат туристите да ги посетят.

Италия

Сицилия, най-големият остров в Средиземно море, се опитва да примами посетители, като предлага да плати за част от престоя им. Офертата гласи, че за всеки три нощувки, гостите получават четвърта безплатно, а също така ще му бъдат предоставени билети за някой музей. Освен това, властите са готови да платят половината от самолетния билет.

Япония

Според TheSun.co.uk, японското правителство ще плати половината от цената на самолетния билет, за да привлече туристи. Обмисля и други облекчения за пътуващите към Япония.

Мексико

Асоциацията на хотелите в Канкун популяризира проект „Ела в Канкун 2 × 1“, който включва плащане на 2 и получаване на 1 безплатно. Например, плащате две нощувки и получавате една безплатно. Известна отстъпка ще има и при самолетните билети.

България

Страната бързо става любима дестинация и предлага на посетителите си безплатен достъп до чадъри и шезлонги по някои плажове.

Кипър

За разлика от другите държави, Кипър има малко по-различен подход. Ако някои от туристите бъде тестван и даде положителна проба за коронавирус, правителството ще му осигури безплатно лечение, а на останалата част от компанията ще бъдат поети разходите за нощувки и храна.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!