Доналд Тръмп
На снимката: Доналд Тръмп по време на лечението му от коронавирус

Индиецът Буса Кришна, който обожествявал президента на САЩ Доналд Тръмп,  е починал от сърдечен пристъп след като разбрал новината за заразяването на президента с коронавирус, съобщават световните медии, цитирайки в. „Индиан Експрес“.

След заразяването на Тръмп Кришна нееднократно е изпращал видеопослания с горещи пожелания за скорошно оздравяване на президента и първата дама. Братовчедът на Кришна съобщил за изданието, че в неделя той се събудил сутринта, държал се нормално, а след това паднал.

„Изпадна в депресия, след като узна че Тръмп се е заразил с коронавирус. Почти не ядеше. Когато го закарахме в болницата, лекарите казаха, че е починал. Причината за смъртта е сърдечен удар“, съобщава братовчеда на починалия.

Изданието уточнява, че Буса Кришна започнал да изпитва чувство на обожание към Тръмп преди около четири години, след като му се присънил американския президент.

Тръмп съобщи за положителния си тест в нощта на 2 октомври. От мерки за сигурност беше хоспитализиран за няколко дни, но от понеделник си е у дома. Лекуващият лекар Шон Конли съобщи в понеделник, че резултатите от тестовете от последните няколко дни са отрицателни.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!