След избухването на епидемията от новия коронавирус в Ухан, Китай, който отне живота на поне 300 души, Федералното бюро за алтернативна медицина (Аюрведа, Йога и Натуропатия, Унани, Сиддха, Сова Ригпа и Хомеопатия) предложи мерки за предотвратяване на подобно огнище и в Индия, предават руски сайтове.

Последователи на радикалния опозиционен индуистки духовен водач Рампал твърдят, че според него „яденето на месо е против принципите на Създателя, който искал човешките същества да консумират само плодове и зеленчуци“. Следователно -„няма месо, няма коронавирус“. ,

Все още не е ясно как Рампал, който е в затвора с доживотна присъда по обвинения за две убийства в неговия Ашрам (духовна обител), е успял да разпространи видеопослание до последователите си, в което да дава съвети за коронавируса.

Той, обаче, не е първият, който дава съвети как хората да се справят с потенциално огнище на вирусна инфекция: индуисткият „духовен водач“ Свами Чакрапани по-рано съобщи, че урината от крава и кравешкият тор могат да бъдат използвани за лечение на пневмонията, причинена от коронавируса.

„Консумирането на кравешка урина и тор ще спре заразата от коронавирус. Човек, който скандира Ом Нама Шивай (призоваване на Шива), и прилага кравешки тор върху тялото, ще бъде спасен“, смята Рампал.

Коронавирусът, за който бе съобщено в китайския град Ухан през декември, вече е взел над 300 жертви, а над 14 000 са заразени, като първата жертва извън Китай бе потвърдена във Филипините в неделя

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!