Искрен Арабаджиев
На снимката: Искрен Арабаджиев. Снимка: БГНЕС

„С обединението, което направихме с колегите от „Демократична България“, искаме да покажем на обществото, че двата лагера са ясни. Едната коалиция, която се заформи, е коалицията „Магнитски“. Другата е коалицията на правовата държава, която се опитва да реформира държавата, така че най-накрая в следващия парламент да бъде прието антикорупционното законодателство и правосъдната реформа“.

Това каза бившият народен представител от „Продължаваме промяната“ Искрен Арабаджиев в интервю за ДЕБАТИ.

„Виждаме, че от 45-ия Парламент насам с всеки един парламент се приближаваме все по-близо до истинска съдебна реформа. В 45-ия Парламент не успя да се приеме нищо, в 46-ия Бюрото за защита към главния прокурор бе върнато обратно в Министерството на правосъдието, в 47-ия закрихме специализираното правосъдие и започнахме да пишем законопроектите за контрол над главния прокурор, за нарушаване монопола на прокуратурата и въвеждане на механизъм за обжалване на отказите за образуване на досъдебно производство от прокуратурата. В 48-ия Парламент тези законопроекти бяха внесени.

Волята на мнозинството на ГЕРБ, ДПС и БСП, които имаха председател на Народното събрание, определящ дневния ред на НС, както и ГЕРБ с техния председател на правната комисия, бе да не сметнат за приоритет тези законопроекти да стигнат до окончателно гласуване, за разлика от промените в Изборния кодекс и връщането на хартията“, каза още Арабаджиев и заяви:

„Убеден съм обаче, че в 49-ия Парламент най-накрая ще успеем да приемем антикорупционните закони и законите за съдебната реформа“.

Защо се обединяват „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“ и какви политически цели си поставя обединението – четете цялото интервю утре на ДЕБАТИ.БГ.

Още вътрешнополитически новини – четете тук.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук