Испания коронавирус

Северозападната испанска област Галисия наложи нови ограничения за около 70 000 души след откриване на ново огнище на COVID-19.

Решението идва ден, след като Каталуния въведе локално блокиране за над 200 000 души западно от регионалната столица Барселона, за да ограничи разпространението на коронавируса.

Пълна блокада за пет дни

Хората, живеещи в Марина по северното крайбрежие на Испания в района на Луго, няма да могат да напускат района до петък, два дни преди регионалните избори на 12 юли.

Регионалното правителство заяви, че хората ще могат да се движат, но само тези, които трябва да пътуват за работа, ще могат да напуснат или да влизат в района.

Заразата тръгнала от барове в района

Най-големите огнища са свързани с няколко бара в района. Регионалните здравни власти заявиха, че сега в Галисия има 258 случая, от които 117 са в Луго.

Капацитетът в баровете и ресторантите ще бъде намален до 50% и хората ще трябва да носят маска за лице, дори ако са на открито по плажовете или на басейни, заявиха властите.

Испанците претърпяха едни от най-тежките ограничителни мерки в Европа в продължение на три месеца от март, тъй като страната бе сред най-сериозно пострадалите от пандемията.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!