ГКПП Кулата гърция

Близо 12 километра достигна  опашката на граничен пункт „Кулата” тази сутрин в посока Гърция. Още от вчера по обяд това е  единственият пункт, през който могат туристите да влизат в южната ни съседка.

Очевидно сърбите не са виновни за опашките

Днешната опашка е неочаквана, след като вчера Гърция затвори границите си за сръбски туристи до 15 юли. А те бяха най-често посочвани за причина за километричните опашки на „Кулата”. В момента да влязат в Гърция чакат основно туристи от България и Румъния.

Много хора, предимно от чуждите туристи решават да избегнат задръстването като минат през заобиколни пътища, но това на практика е невъзможно, защото винаги са посрещани от полицейски патрули, които ги връщат в края на опашката.

Какви са причините за бавното преминаване на границата?

Предполага се, че причина за дългите колони от автомобили, които се образуваха тази сутрин са отново малкото служители, които работят на границата от гръцка страна. Допълнителните проверки,  показвана на QR-кода и избирателните PCR- тестове очевидно също оказват влияние.

Сезонните работници могат да влизат и през останалите пунктове към Гърция, но само ако представят трудов договор. Също така се допускат и собственици на имоти в Гърция.

От „Гранична полиция“ призовават: носете си храна и вода

От „Гранична полиция“ съветват всички, пътуващи за Гърция, да се запасят с храна и вода. Целят трафик към Кулата е натоварен. Движението е интензивно от сутринта още в отсечката Благоевград-Кресна и по магистрала „Струма“.

Има масово е присъствие на полиция и жандармерията, която организира подреждането на автомобилите и постепенното им пропускане към пункта.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук