Ива Митева заседание

Политиката се оказа доста сложна игра, може би аз все още не съм научена да я играя, заяви председателят на парламента и депутат от „Има такъв народ“ Ива Митева в коментар за създалата се политическа ситуация в страната.

„Разколебана съм като цяло от политиката. Виждам всички народни представители от всички парламентарни групи, вече съм досадила да казвам, но нещата от другата страна са още по-различни“, посочи тя пред репортерите. На въпроса ще бъде ли отново кандидат за депутат от „Има такъв народ“ при евентуални нови предсрочни парламентарни избори, тя отговори: „Не знам какво решение ще взема, умувам го. Нека да видим втория и третия мандат, има заявки третият мандат да бъде реализиран успешно“, обясни Ива Митева.

Според нея все повече млади хора трябва да навлизат в политическия процес без да се страхуват.

„Най-трудно ми е с НСО. Момчетата са прекрасни, аз осъзнавам, че това е тяхната работа, но моята лична свобода е нарушена“, посочи тя за държавната охрана, която по закон трябва да я следва неотлъчно като председател на парламента.

Ива Митева потвърди и как ще протече утрешното гласуване. На провелите се днес два председателски съвета, на които участваха и юристи от президентската институция, е постигнато съгласие, че кандидатурата на Пламен Николов за премиер няма да се гледа по същество, както и предложения от него състав на кабинета, а ще се дебатира и гласува единствено волеизявлението му да се оттегли от процедурата в последния момент. Така, със свой акт, парламентът ще констатира, че мандатът, връчен на „Има такъв народ“ е приключил неуспешно, което ще отпуши процедурата той да отиде при втората политическа сила.

„Да се завърти рулетката, както казвате журналистите“, обясни Митева.

Гласуването е предвидено да бъде първа точка в дневния ред на парламента на заседанието в четвъртък.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук