Ива Митева
На снимката: Ива Митева

„Христо Иванов вместо да се опитва да обяснява необяснимото, трябва да излезе и да поиска прошка от „Има такъв народ“ (ИТН), защото това, което казва, не е вярно“. Това каза Ива Митева от ИТН в предаването „Неделя 150“ на БНР в коментар на записа от заседанието на ПГ на „Демократична България“ от петък.

Не става ясно дали според Митева не е редно и Слави Трифонов да поиска прошка за това, че трети пореден парламент вероятно ще отиде в историята заради действията му.

След ситуацията от петък шансовете за съставяне на ново правителство са малки, според Митева.

Тя обаче смята, че трябва да се види дали може да се направи последен опит нещо да се поправи. „Моето становище е, че избори не са добрия вариант, но не е добрия вариант и това ние да бъдем унижавани и ежедневно да бъдем обвинявани за мафия“, каза Митева.

Попитана дали БСП трябва да задържи мандата с идеята да бъде избран председател на КЕВР и да бъдат приети промените в антикорупционния закон, Митева каза, че това е решение, което ще вземе Народното събрание оттук нататък. „При тази променена обстановка мисля, че мандатоносителят трябва да разговаря с всички парламентарни групи дали има воля за удължаване“, каза още тя.

„Когато каните някого за коалиционен партньор, вие искате да водите диалог с него, искате неговото доверие. Ние излязохме от коалицията точно заради това счупено доверие“, обясни Митева. От записа разбрах, че те не ни уважават, че те не смятат, че ние сме равностоен коалиционен партньор. Доверието, за което толкова мечтаехме и диалогът, който искахме да възстановим, не се случи, коментира Ива Митева, като добави, че ИТН са били абсолютно искрени в поведението си.

Продължава да е необяснимо какво толкова виждат „Има такъв народ“ в записа от среща на парламентарната група на „Демократична България“. Записа можете да видите ТУК.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук