Митрофанова
Руската посланичка Елеонора Митрофанова

Вчера руският посланик у нас Елеонора Митрофанова отиде на връх Шипка, от където коментира смъртта на опозиционния лидер Алексей Навални.

„Нищо не мога да ви кажа за смъртта на Навални. Не мисля, че е това, което вие мислите – „Владимир Владимирович е издал заповед да го премахнат“. Не ме разсмивайте, моля Ви! Разбирате ли – затворът не е санаториум. Той сам си избра тази съдба“, каза тя.

По този повод народният представител от ПП-ДБ Ивайло Мирчев отговори на думите ѝ в социалната мрежа фейсбук:

„Скъпа* г-жо Митрофанова, Алексей Навални не си е избрал тази съдба, както вие твърдите. Никой не избира да бъде убит в руски затвор. Никой, който се бори за свободата на страната си, не избира да си тръгне, преди да се е преборил за нея. Ако на един човек му пука за живота в Русия и мира в Европа, не би избрал да напусне този свят и да остави вас и подобните ви да безчинствате.

Навални не е избрал съдбата, която вие му организирахте. Избра да не мълчи за онова, в което превръщате страната му и с което през хибридната си пропаганда се опитвате да заразите цяла Европа и целия свят. Избра да говори свободно, но цената за тази свобода я определи Кремъл.

Впрочем, уточнението ви, че затворът не бил санаториум е потресаващо, казано от представител на държавата, създала ГУЛАГ. Навални не е избрал съдбата си. Но изборът да го превърнете в мъченик беше изцяло ваш, на властта, от чието име говорите.

*скъпа, защото, заедно с терористичния режим, който представлявате, действително излизате твърде скъпо на Европа.“

Текстът е публикуван във фейсбук профила на автора. Заглавието е на ДЕБАТИ.БГ.

Още актуални коментари – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук