Иван Христанов
На снимката: Иван Христанов. Кадър: БНТ

„В момента се развива тотална атака на всички фронтове срещу премиера Кирил Петков, проф. Даскалов, народни представители и мен“, това написа във фейсбук заместник-министърът на земеделието Иван Христанов след като вчера стана ясно, че частната фирма „Евролаб 2011“ може да не напуска помещенията на „Капитан Андреево“ веднага. „Нищо не е приключило, нищо не е загубено“, казва още той.

Въпросната възможност – „Евролаб 2011“ да остане на „Капитан Андреево“, идва след решение на Върховния административен съд, в което се казва, че „въpxoвнитe мaгиcтpaтиoтмeнят paзпopeждaнeтo нa Xacĸoвcĸият aдминиcтpaтивeн cъд и нapeждaт нeзaбaвнo и бeзycлoвнo дa бъдaт пpeĸpaтeни дeйcтвиятa нa opгaни и длъжнocтни лицa нa БAБX, ĸoитo нe дoпycĸaт cлyжитeли нa „Eвpoлaб 2011“ EOOД дa извъpшвaт тoвapo-paзтoвapнa дeйнocт и дa изпълнявaт фyнĸциитe cи нa oпepaтop пo cмиcълa нa Peглaмeнт  2017/625 нa Eвpoпeйcĸия пapлaмeнт и Cъвeтa oт 15 мapт 2017 г.“. Повече за това ТУК.

Публикуваме цялото изявление на Иван Христанов:

Загуби ли държавата войната за българската граница?

Решенията на съда по делата на частния монополист срещу БАБХ засягат единствено процедурни въпроси и нищо по същество, свързано с нашите аргументи и действия за спиране на мащабната схема на „Капитан Андреево“.

Нищо не е приключило, нищо не е загубено.

Това изчерпва въпроса с работата на съда на този етап.

А защо човекът, който притежава частния монопол на границата, държи да запази своето влияние?

Отговорът се крие в годишните му приходи: НАД ДВА ПЪТИ ТЕГЛОТО МУ В ЗЛАТО.

Отнети от нас, гражданите на България.

Хайде да го произнесем ясно още веднъж:

  • Държавата е загубила СТОТИЦИ МИЛИОНИ левове за последните 10 години, създавайки частен монопол на „Капитан Андреево“;
  • Този частен монопол е работил в условия на системни и хронични нарушения на законодателството, останали незабелязани от Борисов, министрите и директорите на БАБХ. Собственикът на монопола е с озадачаваща репутация;
  • Новосъздаденият монопол, завел делата срещу БАБХ, е стъпил на толкова нарушения на закона, че дума не може да става да се превърнем в съучастници;
  • Частният монопол си иска ЗЛАТНАТА ХРАНИЛКА, която за следващите 10 години ще му донесе между 270 и 400 милиона лева. Той си е внушил, че ДЪРЖАВАТА МУ Е ДЛЪЖНА и ще го храни с милиони до живот;
  • Одитът на DG Sante беше извършен по наш сигнал, за да гарантираме на хората, че Европа ще наблюдава и за в бъдеще. Бяха установени проблеми, прикривани в продължение на 10 години, които имаме решимостта да ликвидираме.

Ще продължим да отстояваме позицията си на стожер на здравето на хората и върховенството на закона.

И да, срещаме огромна съпротива.

В момента се развива тотална атака на всички фронтове срещу премиера Кирил Петков, проф. Даскалов, народни представители и мен, включително скъпоплатена акция в широк кръг от онлайн медии и координирани политически нападки.

Очакваме всичко в поредното действие на сериала – обществените интереси срещу позлатяването на един човек“.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук