Биляна Петрова и Десислава Иванчева
на снимката: Биляна Петрова и Десислава Иванчева

Кметицата Фандъкова заблуждава гражданите на „Младост“, а техните протести не са „фалшиви новини“, както тя обича да нарича фактите за лошото управление на столицата – казва в свое изявление във „Фейсбук“ бившият кмет на „Младост“ Десислава Иванчева. Тя трябваше да даде днес пресконференция от дома си, но я отмени. От свое има от името на заместничката си Биляна Петкова, в публикацията си онлайн тя опроверга думите на Фандъкова, че със зелената площ, срещу застрояването на която вчера имаше протисти, нямало казус.

Иванчева посочи продажната цена на преотредения за застрояване терен е по-ниска от актуалните цени с 41% и че гражданите на „Младост“ са наясно и не протестират без причина и настоява Фандъкова да се ангажира публично с отмяна на решението.

Малко преди това, в друго съобщение, Иванчева саркастично покани всичка на конкурса „Мис Младост 2019“, в журито на който са ВрИД-кметът на младост Румен Русев и представител на „Гаранти Коза“.

„Младост пламнал от протести, а ВрИД кмет и инвеститор ще плакнат очета с млади момичета“ – подчерта бившата кметица на столичния район.

Ето и пълното изявление във „Фейсбук“ на Иванчева и Петрова:

Кметицата Фандъкова не е поела ангажимента, за който настоява Иванчева, а  собственичката на терена Гергана Симова е заявила, че теренът не е бил предназначен нито за зелена площ, нито за градинка, нито за площадка или паркинг и тя можела да разполага с частната си собственост, както желае.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук