карантина политика
на снимката: доц. Антоний Гълъбов

В специално интервю за ДЕБАТИ.бг политологът доц. Антоний Гълъбов коментира как ще се отрази на политическата ситуация у нас скандалът с апартаментите на властта. По негови думи далеч не е изключена възможността ГЕРБ да се раздели с Цветанов, както го е правила и с други свои видни фигури в миналото.

„ГЕРБ е показала, че е партия, която може да се раздели с всеки. Ако председателят на ГЕРБ прецени, че независимо от това, че няма основания за престъпление, че няма основание да бъде проведено наказателно разследване и въпреки всичко това ощетява образа на партията, аз не изключвам никакъв вариант. Отново казвам – това, което характеризира ГЕРБ през всичките тези години е, че те са се разделяли със свои разпознаваеми политици и само по съмнения. ”

Според политолога скандалът няма да се отрази на резултатите на ГЕРБ на европейските избори през май, тъй като в него няма политически елемент, а темата е друга.

Доц. Гълъбов обаче смята, че издигането на Елена Йончева, срещу която прокуратурата повдигна обвинения за пране на пари, може да изиграе лоша шега на БСП след като в края на миналата седмица партията я гласува за водач на листата си за евровота. По думите на експерта избирането на подобна спорна фигура по начало не е добро решение.

Не може да се прави сравнение между обвиненията срещу елена Йончева и започналите проверки по казуса с евтините апартаменти на Цветанов, Цачева и Рашидов, смята Гълъбов. По думите му всички тези случаи нямат общо с политиката и не са „удар” срещу една или друга фигура.

Цялото интервю с доц. Антоний Гълъбов очаквайте по-късно на страницата на ДЕБАТИ.бг.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук