Десислава Иванчева, Биляна Петрова
на снимката: Кметът на Район "Младост" Десислава Иванчева и зам.-кметът Биляна Петрова

Отстраненият от длъжност кмет на район „Младост“ Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова заявиха, че срещу тях има целенасочена атака на група строители, недоволни, че не им се издавали безпрепятствено разрешителни за строеж.

В интервю за БТВ Иванчева казва:

„Това е офанзива на група строители, които не са съгласни, че спазваме правилата на ЗУТ, които са свикнали да си плащат напред и да получават услуги, но в нашия район няма такива неща. Ние не правим така”, заяви тя.

Спред нея към бизнесмена Александър Валкин, който подава сигнала за предполагаемия подкуп, прокуратурата била благосклонна. Бившата кметица определи твърденията му като „отявлена лъжа“.

Иванчева за пореден път подчерта, че не е корумпирана и ще докаже невинността си.

„Ако си гузен, ти ще си по-тих от тревата. Ако си корумпиран, няма да воюваш с всички, няма да отстояваш правата на хората. Хора, вярвайте, бъдете с нас, рано или късно ще докажем, че сме прави”, заяви Иванчева.

И добави:

„Не съм корумпирана, във всяко заседание категорично отричаме да сме искали такъв подкуп”, подчерта Десислава Иванчева.

Петрова и Иванчева определиха ареста като „концлагер“ и отново казаха в какви нечовешки условия им се налага да живеят след като са били подложени на нечовешки унижения.

„Арестът е много по-тежък и вредящ, отколкото самият затвор, колкото и странно да звучи. Ние стоим на аварийно осветление, затворени на аварийно осветление, това просто е кошмар”, разказва Иванчева.

„Вероятно сте гледали филми за концлагерите. Неслучайно казвам, че това е съвременен концлагер. Арестът в София е течаща, разпадаща се сграда, без въздух, без вода, без светлина. При тези условия трябва да готвиш личната си защита за делото на живота, защото тук става дума за много години. Тук реално здравето ни се уврежда всеки ден”, категорична беше и Биляна Петрова.

Десислава Иванчева за пореден път каза, че вярва в българското правосъдие, но не и в българската прокуратура и следствие.

„Живеех в свят, в който си мислех, че полицията и прокуратурата са честни и отговорни, а се оказа, че не е така. Вярвам в българското правосъдие и българския съд. Не вярвам в прокуратурата и не вярвам на следователите”, категорична беше Иванчева.

Иванчева и Петрова отново подчертават, че ще се борят, за да докажат невинността си и да си върнат заслужената свобода, но в никакъв случай няма да сключат споразумение с прокуратурата.

Интервюто на Десислава Иванчева и Биляна Петрова пред БТВ може да гледате ТУК.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!