Ивайло Мирчев
На снимката: Ивайло Мирчев

Депутатът от ПП-ДБ Ивайло Мирчев направи коментар във фейсбук относно политическата ситация в държавата и фалшивите новини, които ни заливат ежедневно.

„Ще съм директен, без украси: няма да пращаме български войници в Украйна. Ня-ма. Няма. Това са фалшиви новини, раздухвани за пореден път и съвсем съзнателно точно в момента, защото хората, партиите, организациите и медиите, които ги раздухват, работят усърдно, но не за спокойна и стабилна България.

Работят за това да имаме зависима България. Работят за това да ходим на избори след избори, докато българските граждани не забравят смисъла от демокрацията. Работят за това в общественото ни пространство да не се задържи дори помен от здрав разум. Работят за това да продължи политическото мерене на его, надприказването и недостойните сцени. Работят за това да изпразнят от съдържание идеята за парламентарна република, в която различните групи в обществото ни могат да разговарят спокойно и дори да решават проблемите на страната ни заедно.

Раздухваните истерии от всякакъв вид имат само една цел: да ни отдалечат от шанса да рестартираме управлението на страната. Това е, което се случва. И не защото ние сме идеални, пък лошите не щат да ни дадат властта. Глупости. Просто в сегашните условия няма как да има идеално правителство и това е ясно на всеки що годе разумен човек, който не е изгубил връзка с реалността.

Няма как раздирано от разделения и пощуряло от конспирации и притеснения общество да излъчи представители, които да съставят идеално управление. Трябва обаче да кажем и още нещо – ще се въртим в омагьосания кръг на миналото си, докато не се научим да вършим работа с каквото има, в най-трудните условия“, написа Мирчев.

Още актуални коментари – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук