Ивайло Московски
На снимката: Ивайло Московски

Ивайло Московски е подал оставка като народен представител от ГЕРБ. Очаква се депутатите да започнат работа в сряда с гласуване като първа точка на прекратяване на пълномощията му като народен представител. Оставката му е подадена в деловодството на парламента на 30 ноември (петък).

Московски бе министър на транспорта и информационните технологии, но се раздели с поста след трагедията край Своге, взела живота на 20 души. След оставката се върна като депутат в парламента. От транспортното ведомство си тръгна заедно с колегите си от регионалното министерство Николай Нанков и от вътрешното министерство Валентин Радев. Нанков също подаде оставка като депутат, но се върна като заместник в МРРБ.

Московски напуска парламента, защото беше предложен от правителството за вицепрезидент на Черноморската банка за търговия и развитие (ЧБТР) – пост, който се заема на ротационен принцип. На 1 октомври финансовият министър Владислав Горанов представи кандидатурата му по време на среща с президента на банката Дмитрий Панкин.

ЧБТР е банка на държавите участнички в Черноморското икономическо сътрудничество, финансираща регионални проекти от публичния и частния сектор. Основана е от Албания, Армения, Азербайджан, България, Грузия, Гърция, Молдова, Румъния, Русия, Турция и Украйна. Основната й цел да подпомага икономическото развитие на страните от региона. Ръководството на банката се осъществява от президент, главен секретар и трима вицепрезиденти с четиригодишен мандат. Позициите се заемат на ротационен принцип от представители на страните-членки.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук