Ивет Лалова

Явно все пак мога да бягам на финал както на световното първенство следващата година, така и на олимпийските игри в Токио през 2020 г. Това обяви Ивет Лалова при завръщането си от Европейското в Берлин, където завърши пета на 200 метра.

34-годишната Лалова е била измъчвана от травма преди шампионата в германската столица, но в крайна сметка отново демонстрира класа и остана близо до медалите.

„Доволна съм. За мен това участие беше една огромна лична победа за екипа и хората, които бяха до мен и изживяха един истински кошмар в последния месец. Планът беше да отида в Берлин и да бягам около 22 секунди, и да грабна със сигурност един от медалите. Но точно преди един месец на ехография ми казаха, че не само съм разтегнала бедрен мускул, а е можело направо да го скъсам“, разкри за проблема Ивет.

„Като чели в този момент Берлин ми се изпари някъде в далечината. Преди 10 дни, когато трябваше да откажем 100 метра, се притесних, че може да се наложи да откажем и 200 метра, защото все още не можех да бягам. Дойдох в Берлин толкова блокирана и изпълнена с толкова много болки“, разказа Ивет Лалова.

„Беше тежко, няма да ви лъжа. Много ми се искаше да взема медал в Берлин“, продължи звездата.

„За мен това е много голям успех, защото отново се доказах в европейския елит с петото място на един крак. Това ми дава мотивация, че мога да успея както за световното следващата година, така и за финала на олимпийските игри в Токио“, оптимист е Лалова.

Спринтьорката беше посрещната на летище София изключително емоционално от децата от своята школа по лека атлетика. Малчуганите бяха подготвили плакат, цветя и подаръци. Най-трогващ бе собственоръчно изработен златен медал.

„Ето че не се върнах с празни ръце. Този медал от малките бъдещи шампиони наистина е много ценен за мен“, сподели с усмивка Ивет.

„Моето завещание към тях е, че и в спорта, и в живота, има много трудни моменти. Лесно е да се откажеш, но трябва да стиснеш зъби и да довършиш това, за което си започнал“, добави седемкратната медалистка от европейски първенства.

Припомняме, че през 2005 година Лалова преживя голям кошмар, след който дълго време беше с 38-сантиметров пирон в крака. Инцидентът на пистата обаче не й попречи да продължи да се доказва и да демонстрира невероятната си сила на духа.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук