Блестящо второ място на Ивет Лалова в Мадрид
На снимката: Ивет Лалова. Снимка: Instagram

Българската спринтьорка Ивет Лалова беше избрана в Комисията на спортистите на Световната атлетика, съобщиха от централата. Лалова стана една от шестимата нови в 12-членния орган, като получи най-много гласове (615) във вота в Юджийн (САЩ).

Ани Рижикова (Украйна, 607), Леа Шпрунгер (Швейцария, 585), Лизане де Вите (Нидерландия, 560), Матю Хюз (Канада, 555) и Токикадзу Ямакаши (Япония, 494) също вече са част от Комисията.

Те заменят Иняки Гомес (Канада), Ким Колинс (Сейнт Китс и Невис), Адам Кщот (Полша), Томас Ролер (Германия), Ивана Шпанович-Вулета (Сърбия) и Бенита Уилис (Австралия).

„Мнението на спортистите има голяма значение в управлението на нашата структура в последните три години чрез Комисията на атлетите и оценяваме съществения принос на комисията за решенията на ниво Изпълком. Искам да приветствам шестимата нови членове и да благодаря на шестимата напускащи за работата им за нашия спорт. През следващата година в Будапеща ще има нов избор и искам да окуража още атлети да обмислят да станат част от вземането на решения в нашия спорт“, заяви президентът на Световната атлетика Себастиан Коу.

„Изпитвам букет от чувства, като седя отстрани и гледам моите колежки“ Това заяви лекоатлетката Ивет Лалова пред БНР.

„На моменти ми беше мъчно, на моменти е по-приятно, че го няма напрежението и очакването“, допълни тя.

Първото заседание на тази комисия ще е в Монако през ноември – какво ще се случи на него? „Преди време бях на една Кръгла маса и научих, че те се борят за важни неща и с големи проблеми, така че там се работи целенасочено. Знам и че всеки член влиза и на другите комисии, за да слуша, да събира информация и да е наясно с нещата, които предстои да бъдат променени. Но първото събиране ще е опознавателно“, обясни Ивет, като допълни: Ще кажа на нашите национали от България, че вече работя и за тях“.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук