избори 2021

Избирателната активност на президентския балотаж към 19 часа днес е 29,1%. Данните са на социологическата агенция „Галъп интернешънъл болкан“, която е партньор на БНР в изборния ден.

През последните 2 часа избирателната активност се е покачила само с 4%, като се очаква тя да бъде по-ниска от тази на предходните избори.

Светлин Тачев от агенцията пояснява още за БНР, че техните анкетьори призовават за участие в анонимната анкета на „Галъп“ всеки трети гласоподавател – за да има добра извадка за изборната активност.

Активността засега се запазва с около 3 пункта по-ниска от тази на предходните избори, като най-вероятно тази разлика ще се запази, макар и да се запазва възможността за мобилизация в последните часове от изборния ден.

Изпълнителният директор на „Галъп“ Първан Симеонов  също потвърди, че активността остава по-ниска, но отбеляза, че това е нормално за балотаж, тъй като обикновено на втори тур активността е по-ниска.

Спрямо втория тур на президентските избори през 2016 година към 9 ч. активността е два пъти по-ниска, уточни социологът.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук