Страхил Делийски
На снимката: Страхил Делийски

„Избори, консултации, нови избори, консултации – това вече започна и скоро няма да приключи. Много е вероятно в целия процес на “избори-консултации” да има някакво краткотрайно мнозинство. Но това е“.

Това каза в интервю за ДЕБАТИ.БГ политологът Страхил Делийски.

„Самопредставящите се като “здрави сили на стабилността” – ГЕРБ и ДПС, нямат шанс да управляват скоро време, камо ли стабилно. Обществената подкрепа за тях изтънява. Дори да си покажат главите от изолационното блато, в което са, то няма да е много дълго“, смята той.

„Процесът “избори-консултации” е започнал, може да продължи две-три-пет години. Въпросът е да сме подготвени, да нямаме големи очаквания“, каза още Делийски и допълни:

„За четвърти път гледаме консултации. Политическите субекти не бива да се държат като хора, които се виждат за първи път. Управляваха заедно, но иначе водят консултации четири пъти. За мен това е странно – какви консултации се водят между хора, които са управлявали заедно?“.

Цялото интервю със Страхил Делийски – ще решат ли проблемите едни нови избори, има ли решение на политическата нестабилност и какво виждаме в европейски план, четете утре на ДЕБАТИ.БГ…

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук