Лили Тодорова, нещастен случай, Рила
Снимка: БТА

Спасители от Благоевград са открили тялото на изчезналата преди три дни жена. Жената е намерена в района на Белия улей, който се намира до Рилския манастир. По предварителна информация тя е паднала в река и е починала вследствие на травмите си, съобщи bTV. БТА пък съобщи, че загиналата е тяхната бивша колежка Лили Тодорова.

В неделя сутринта 64-годишната журналистка предприема самостоятелен поход в планината. Тръгва от хижа „Мальовица“, след това обаче следите ѝ се губят. Три дни планинските спасители я издирваха. Днес беше взето решение търсенето да бъде преустановено заради лошите метеорологични условия.

Дългогодишен журналист на БТА и бивш главен редактор на „Вътрешна информация“, след оттеглянето си от журналистическото поприще Тодорова е продължила да се развива и й предстояло да завърши докторантура в Богословския факултет, свързана с друга нейна страст – хоровото пеене и църковнославянската музика. Тодорова бе и дългогодишен доброволец в стационара за наркомани и алкохолици в Суходол, съобщава БТА.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!