Антарктида, структура
Огромната мегаструктура под леда, единият край на която се променя /Снимка: IG/

Тайнствената „извънземна“ структура на повърхността на Антарктида започна необяснемо да се променя. Тя бе засечена чрез „Google Earth“ и предизвика бум на конспиративни теории, някои от които предположиха, че съществуването й  нарочно е прикривано, съобщи „Експрес“.

Антарктида, структура
Снимка: IG

Разбира се, става въпрос за подземен „извънземен град“ или база, както и за секретни проекти на някое правителство, по правило – това на САЩ. Суперструктурата се сътои от множество по-малки, а общата й дължина е около 2000 метра.

Свързаните на вид структури се виждат на видеокадри, пуснати в „Ю Тюб“, направени чрез „Google Earth“, и се намират на координати 75° 0’46.98″S 0° 4’52.71”E. Огромните части на структурата изглежда са претърпели драстични изменения между 2015 и 2016 година, а някои от тях са изчезнали напълно.

Анализаторът на кадри в „Ю Тюб“ Бен Къзънс допуска, че може да става дума за древен град на извънземните. Той не е виждал подобно образувание преди. По думите му това, което се вижда, определено не е естествено явление.

„Изглежда, че всяка точка има свой вход, като че е на някакъв тунел. Може би отдолу има подземен град“ – каза той.

Антарктида, структура
Снимка: IG

Къзънс подчерта наблюдаваните промени – като мястото, наречено „авиописта“, на което, изглежда, е имало някаква активност след откриването му. Някои от компонентите на структурата, които през 2015 са били като хълмчета, са се променили или напълно изчезнали.

Антарктида, структура
Снимка: IG

Други специалисти посочиха, че дори и да се направи опит да се оприличи структурата на някакаво позната изследователска инсталация, озадачаващото е, че най-близкият изследователски център се намира на около 200 мили /поне 320 км/ от явлението.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!