От 19 дни целият ресурс на МВР е в Костенец в търсене на Стоян Зайков, заподозрян за убийството на жена си и братовчед си. Акцията, която струва на българските данъкоплатци милиони левове, обаче засега не дава резултат.

През това време и главният секретар на МВР, и местните структури на полицията твърдят, че активно работят по случая, но от Зайков няма и следа.

Повече от две седмици медиите питат дали Зайков не е напуснал района, но полицията твърдеше, че имат сигнали, че той още се намира на територията на Костенец.

Властите упорито обясняваха пред медиите, че претърсват всички къщи в района, особено внимание отделяли на изоставените или необитаваните.

Днес обаче излиза информация, че Стоян Зайков живял 4 дни (между 20-24 май) в три вили. Ял, къпал се и спал в къщите на хора, които живеят в София.

Собствениците подали сигнал в полицията за влизане с взлом в имота им. От вилите липсва храна, ползвани са кърпи и сапуни.

На 19 май Зайков е забелязан в ягодарници близо до вилната зона.

В понеделник вечерта жена е подала сигнал, че издирвания е видян в района на Костенец. Акцията на МВР продължава, но докога.

Претърсването продължаваше и преди 12 дни, когато Зайков вероятно е убил братовчед си, в чийто имот се е укривал. Интересно е да се отбележи, че полицаите ходили до въпросната къща с искане да огледат, но собственикът им казал, че сам ще провери, и униформените си тръгнали. Дни след това намериха мъжа застрелян с преправена ловна пушка.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!