Сидеров, Симеонов, Каракачанов
На снимката от ляво на дясно: Волен Сидеров, Красимир Каракачанов и Валери Симеонов

След като през последните седмици в малкия коалиционен партньор „Обединени патриоти” имаше редица скандали, обиди и искания за оставки, днес изненадващо председателят на ПГ на ОП и лидер на „Атака” Волен Сидеров отново започна да харесва лидерите на другите две партии в коалицията.

В коментар за събитията около акцията на Специализираната прокуратура в Агенцията за българите в чужбина, Сидеров каза:

„За мен това, което става с Държавната агенция за българите в чужбина, е политически удар”.

„Ние сме се борили с Красимир Каракачанов България да бъде правова държава, т.е. човек, когато бъде осъден и то от последна инстанция, тогава може да бъде определен като нарушил закона“, подчерта Сидеров, визирайки задържания председател на ДАБЧ Петър Харалампиев, към когото вече има повдигнато обвинение за лидерство на престъпна група, вземала подкупи.

Според него ударът е върху цялата патриотична коалиция, но няма основания да се смята, че управлението е нестабилно.

„Напротив! Имаме подобрени икономически показатели. Сега ще се види, при приемането на бюджета, че доста неща във финансово-икономически план са подобрени. Може би точно заради това се правят тези внушения“, смята Сидеров.

На въпрос от журналисти дали оставката на вицепремиера Валери Симеонов, в чийто ресор ДАБЧ попада, Сидеров отговори:

„Не ме карайте да коментирам оставки. Когато аз критикувам своите коалиционни партньори, го правя във вътрешно коалиционен план. Сега виждаме нещо като политическа офанзива и смятам, че тя е насочена срещу патриотичната коалиция като цяло, която пък крепи управлението“.

Не така мислеше Сидеров обаче преди седмица, когато яхна вълната на недоволството на майките на деца с увреждания и поиска оставката на колегата си Симеонов. Лидерът на „Атака” свали доверието си от вицепремиера, заради изказването му, че майките са „кресливи деца” с „уж болни” деца.

Сидеров настоя за спешен коалиционен съвет в понеделник, на който да бъде обсъдено отстраняването на Симеонов от поста. Такъв нямаше заради отсъствието на премиера от страната.

Във вторник обаче партиите от малкия коалиционен партньор се събраха, без Сидеров, който информира за това в социалните мрежи.

В сряда премиерът Бойко Борисов повика коалиционните си партньори в Министерския съвет, за да обсъдят създалото се напрежение. В крайна сметка Симеонов се извини за думите си към майките, но не подаде оставка.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!