Цялото изпълнително бюро на БСП подава оставка. Това заяви лидерът на партията Корнелия Нинова на брифинг по повод резултатите от вота.

„Аз няма да подавам оставка, бях избрана само преди шест месеца с голямо мнозинство в партията. Предстоят много важни въпроси с новия парламент, може да се наложат пресрочни избори. Преценихме, че партията не може да остане без председател“, аргументира се още лидерът на левицата.

„Няма да подкрепим никакво правителство, предложено от ГЕРБ – с или без Борисов, с експерти или с политици“, категорична беше Нинова.

„Повечето българи гласуваха срещу всички партии в сегашния парламент, тоест възприети сме като част от статуквото. Това е голямата ни грешка. Не успяхме да покажем, че сме опозиция и алтернатива“, заяви още Нинова. Тя отчете, че БСП са си поставили за цел да бъдат първа политическа сила, но дори са отстъпили второто място. „За нас това е тежка загуба“, каза Нинова.

Според лидера на левицата, след здравна, икономическа и социална криза, България влиза и в политическа.

По думите ѝ COVID-19 кризата е повлияла на резултатите на вота, включително заради лошото управление на пандемията от страна на правителството.

„Вътре в партията имаше хора, които работеха за други партии. Ние се борихме на два фронта“, посочи още Нинова.

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!