В момента  в президентството се провежда публично изслушване на предложените от парламентарно представените партии и коалиции кандидати за членове и ръководство на Централната избирателна комисия.

Кандидатите за членове на ЦИК са: Красимир Ципов, Георги Баханов, Йорданка Ганчева и Димитър Димитров (ГЕРБ), Камелия Нейкова, Любомир Гавраилов и Елка Стоянова (ИТН), Емил Войнов, Силвия Стойчева и Цветанка Георгиева (БСП), Севинч Солакова и Ерхан Чаушев (ДПС), Цветозар Томов и Любомир Георгиев („Демократична България“) и Росица Матева („Изправи се!Мутри вън!“).

По-рано през деня завършиха консултациите за излъчване на председател на ЦИК. На тях от партията на Слави Трифонов ИТН предложиха за председател на ЦИК Камелия Нейкова. Стана ясно и че Димитър Димитров от ГЕРБ ще бъде зам.-председател.

Президентът Радев посочи, че разпускането на Народното събрание, назначаването на служебно правителство и началото на работата на новата комисия ще бъде в следващата седмица, за да имат пълноценни 60 дни за дейността.

 

 

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!