Румен Радев

Политици и партийни лидери упражниха правото си на глас на предсрочните парламентарни избори за 48-о Народно събрание. ДЕБАТИ. БГ обобщава кой къде гласува и какви заявки даде.

Кирил Петков

Кирил Петков: Ясната коалиция е с българския народ

В 133 средно училище „А. С. Пушкин“ гласува Кирил Петков от „Продължаваме промяната“.

„Днеска изборът е много важен. Гласувах за една нова променена България и вярвам, че всички българи ще направят своя избор, за да продължим напред. Всеки млад българин да избере България за своя дом“ – това заяви съпредседателят на „Продължаваме промяната“.

За Кирил Петков „ясната коалиция е с българския народ“.

Асен Василев

Асен Василев: От изборите днес зависи дали ще продължи политиката на прехода

„Гласувах за една променена България, в която да свърши преходът и най-накрая да тръгнем напред и да станем нормална европейска държава“. Това заяви съпредседателят на „Продължаваме промяната” Асен Василев, след като гласува.

По думите му от изборите днес зависи дали ще продължи политиката на прехода, позната от последните 30 години.

„От този избор днес зависи дали ще се върнем към политиката на прехода, която вече 30 години държи хората бедни и дава едни пари на малко на брой фирми, или ще продължим към една нормална европейска политика, една нормална европейска България, където нашите общи данъци са полезни за всички нас като граждани, а не само за няколко фирми и няколко политици.“

„Най-важното нещо, което всеки български гражданин може да направи, е да гласува. Независимо за кого“ – каза още Асен Василев.

Христо Иванов

Христо Иванов: Гласувах, за да може България да направи скок в развитието си

Съпредседателят на “Демократична България” Христо Иванов упражни правото си на глас точно в 9.00 ч. в секция в 93-то училище в София.

Христо Иванов: Гласувах, за да може България да направи скок в развитието си

„На страната ѝ трябва управление, но не какво да е, а истинско и смело реформаторско управление, което може да се справи с предизвикателствата, пред които сме изправени и да направи скок в развитието на страната. Това е напълно възможно колкото и сложно да изглежда положението. Именно тази сложност може да бъде мотивация и движеща сила България да направи скок в развитието си и ние можем след година-две да бъдем в много по-добро положение. Просто не трябва да изпускаме фокуса от наистина важните приоритети, трябва отговорност и последователност – за това гласувах“, заяви Иванов, след като гласува.

Стефан Янев

Стефан Янев: Българските граждани трябва да гласуват за собственото си бъдеще

Право на глас упражни и бившият служебен премиер, а сега лидер на партия „Български възход“, Стефан Янев.

„Българските национални интереси имат три стълба – сигурност, справедливост и благоденствие. Това са основните структурни неща, които формират фундамента на обществото. Червените линии са именно националните интереси“, заяви той и посочи, че очаква „максимален“ резултат.

„Дали ще има правителство е въпрос на преговори“, смята той. „Българите трябва да престанат да слушат внушенията, че избирателната активност ще бъде малка, посочи лидерът на „Български възход“, да не си оставят мисленето и действията за утрешния ден“, призова още лидерът на „Български възход“.

Костадин Костадинов

Костадин Костадинов: Резултатите ще бъдат доста по-различни, отколкото ни казват

„Резултатите ще бъдат доста по-различни, отколкото ни казват, че ще бъдат. Не само за „Възраждане“, но и за други партии. Днес няма значение какво казват социолозите, има значение гласът на хората“, обяви лидерът на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов, след като упражни правото си на вот.

„Два са пътищата на България – или кардинална промяна и ще има шанс за оцеляване, или Бог да пази България, ако продължава като в последните 30 г. Това означава България да взима решения сама, да поставя националните интереси пред всички, и да не участва в чужди военни конфликти за своя сметка“, коментира още Костадинов.

Корнелия Нинова

Корнелия Нинова: Гласувах за мощен социално-икономически щит пред кризата

„Гласувах за сигурност и спокойствие във всеки български дом. За стабилно управление, което от утре да отвори мощен социално-икономически щит пред кризата. За повишаване на доходите, за развитие на икономиката, което да гарантира просперитет на България.

Нека хората да знаят, че в тези трудни кризи няма да бъдат изоставени, че държавата ще бъде до тях, ще е техен партньор. И гласувах за ред правила: законът да е еднакъв за всички, да няма богопомазани, да се прилага еднакво за всички и да има справедливост.

Без силна социална партия няма да е лесно в тези трудни моменти. Ние го доказахме с предишното управление със социалната програма, която реализирахме. Когато си в опозиция, можеш само да обещаваш“, подчерта Нинова.

Гълъб Донев: Гласувах за хора, които разбират и ще решават истинските проблеми на хората

Служебният министър-председател Гълъб Донев упражни правото си на вот в столичното 60 ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“. Той беше заедно със своята майка, която също гласува. По думите му те винаги гласуват заедно.

„Гласувах за народни представители, които разбират и ще решават истинските проблеми на хората. Гласувах за народни представители, които ще защитават истинските интереси на хората, а не собствените си. Гласувах за народни представители, които ще са пример за толерантност и търпимост“, заяви Донев.

Румен Радев: Гласувах за ефективни институции, които да овладеят кризата

Гласувах за ефективни институции, които да овладеят кризата, да предприемат решителни реформи, да вземат стратегически решения с дългосрочен хоризонт. А това изисква съпричастност и подкрепа от цялото ни общество. От гласуването ни днес зависи колко силни, устойчиви и легитимни ще бъдат и правителството, и парламентът утре.

Това каза президентът Румен Радев, който гласува в Професионалната гимназия по транспорт „Макгахан“ – район „Слатина“, София.

„Призовавам всички български граждани да излязат и гласуват; да не оставят по никакъв начин да бъдат отклонени от своето конституционно право на глас, и да не оставят никой друг да решава вместо тях. Защото изборите са право, но са и отговорност на всеки един от нас към бъдещето на България. Отговорност към себе си, към своите близки, и към бъдещето на България“.

Илияна Йотова: Важно е да се гласува, много важни избори са това

Вицепрезидентът Илияна Йотова упражни правото си на глас на предсрочния парламентарен вот. Тя гласува в Софийската професионална гимназия по електроника „Джон Атанасов“ (ул. „Райко Алексиев“ №48) в 11.00 часа.

„Важно е да се гласува, много важни избори са това. Аз гласувах за държавници и призовам всички да гласуват, за да не се оправдаят прогнозите за ниската избирателна активност“, заяви Йотова, след като гласува.

Мустафа карадайъ

Карадайъ: България има нужда от сигурност и стабилност

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ упражни правото си на глас малко след 10 ч. Той гласува в 1-ва секция на основно училище „Пейо Яворов” в Кърджали.

България в момента има нужда от сигурност и стабилност. В България трябва да възстановим диалога, който отсъства от повече от десетилетия. В България трябва да възстановим демокрацията. Не бива в 21 век в България българските граждани да ги третираме като престъпници, докато презумпцията за невинност действа, заяви Карадайъ след като гласува.

Малко преди 8 ч. гласува и Ахмед Доган. Единственият коментар от него беше: „Гласувах за бъдещето на България“.

Очаквайте подробности!

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук