: Румен Радев и Клаус Йоханис
На снимката: Румен Радев и Клаус Йоханис

Българското общество, което е активно политически, очаква с голям интерес разговорите, които ще се проведат на държавно ниво с европейския комисар по въпросите на вътрешния пазар Тиери Бретон и румънския президент Клаус Йоханис, които днес са на посещение в България.

Тиери Бретон ще разговаря с министъра на отбраната Димитър Стоянов и заместник-министъра на икономиката и индустрията Ирина Щонова. Той ще посети и град Сопот, където ще има срещи с представители на българската отбранителна индустрия. Държавният глава на Румъния Клаус Йоханис ще се срещне с президента Румен Радев с който ще дадат взаимна пресконференция.

Посещенията и на Тиери Бретон и Клаус Йоханис за знакови, защото сигнализират за безпокойство сред съюзниците ни от ЕС и НАТО, относно посоката на ориентация на страната ни.

Впечатление прави политиката на президента Радев, който на европейски и световни форуми показва явна подкрепа към ЕС и НАТО. Но вътре в страната, е изключително уклончив и по-скоро показва симпатия към Русия. Още повече, че с действията си напоследък, назначеното от него служебно правителство изразява загриженост и по скоро симпатия към Русия.

Дали президентът Радев и неговото правителство ще покажат европейска солидарност или ще потънат в сивата евразийска зона на говорене, в която не е ясно кого и какво точно подкрепяме, ще разберем след края на днешния ден.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук