Навсякъде по света вече посрещнаха новата година със зрелищни празненства. 2020 година беше приветствана с много фойерверки, светлинни шоута, музика и танци.

В Шанхай новата година беше отбелязана със светлинно шоу от 2000 дрона, които осветиха река Хуангпу в източната част на града.

В полунощ дроновете се събраха, за да сформират мъж, който върви напред. С това те показват големите промени, които Шанхай  е постигнал през последните 40 години.

В Рио де Жанейро над 3 милиона души посрещнаха новата година на известния плаж Копа Кабана.

С настъпването на новата година там бяха изстреляни 16,9 тона фойерверки от шлепове в морето, докато празнуващите ги наблюдаваха от плажната ивица.

Париж също посрещна Нова година с фойерверки над Триумфалната арка с десетки хиляди зрители на известната улица Шанз Елизе.

Темата на тазгодишното светлинно и звуково шоу, шестото поредно, което се организира, отбеляза Париж като музикална столица с изображения на инструменти върху Триумфалната арка.

В Сидни опасно високите температури през деня и пожарите не успяха да спрат тълпите, които се стичаха  към пристанището, тъй като повече от 100 000 индивидуални пиротехнически ефекта осветиха небето, за да отбележат идването на новата година.

Ню Йорк посрещна новата 2020 година със своята вековна традиция на емблематичното спускане на кристалната топка Уотърфорд на Таймс Скуеър.

Таймс Скуеър изригна във фойерверки, наздравици и целувки, докато хиляди гледаха как светещата топка завършва спускането си, за да отбележи началото на 2020 година.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!