Кунчев се реди на опашка на контролнопропускателния пункт за Гърция
Кунчев се реди на опашка на контролно-пропускателния пункт за Гърция, Източник: "Зов нюс".

Заедно с хилядите други наши сънародници, които през последните 2 дни се втурнаха да спасяват гръцкия туристически сезон, след като вчера на обяд Гърция отвори границата си за туристи, виждаме и едно познато лице. Главният държавен здравен инспектор доц. Кунчев беше забелязан да потегля към гръцкото море, като снимките на Кунчев са изпратени от читатели в редакцията на „Зов нюс”.

Защо обаче доц. Кунчев не е избрал Българското Черноморие, където рибата е по-прясна, а и нали е по-чисто? Един същински рай, който обаче явно е останал недооценен от хилядите наши сънародници, сред които и доц. Кунчев, които едвам дочакаха границите да се отворят, за да отпътуват към Беломорието.

Кунчев се реди на опашка на контролнопропускателния пункт за Гърция
На снимката: Кунчев се реди на опашка на контролно-пропускателния пункт за Гърция, Източник: „Зов нюс“.

Задаваме обаче един въпрос: Как така призивите на Ангелкова и на Борисов не са накарали доц. Кунчев да избере нашето море? Може би, защото реална промяна там няма, шезлонгите не са безплатни, както беше първоначално обещано, отношението на персонала по морето и на хотелиерите си остава същото, а скандалът за „постройката” на Алепу ни припомни и за мащабната „кампания” за бетониране на Черноморието. Може би, защото нямаме нужда само от думи, които да пробудят у нас националната ни гордост и съчувствие към бизнесмените, които тази година няма да могат да посрещнат много чуждестранни туристи и, уви, ще трябва да се примирят с българските.

Както стана ясно обаче и българските туристи не искат да ходят на нашето Черноморие и те търпеливо дочакаха както отварянето на границите, така и реденето с часове  на контролно-пропускателните пунктове.

А дали това, че доц. Кунчев още през първите 2 дни от отварянето на границите е решил да отпътува вместо за нашето море, за гръцкото, означава, че рибата там всъщност е по-прясна или пък хотелите са по-хубави, ще трябва да го питаме лично, след като се върне. Но пък то хотелите май не бяха най-важната част от почивката на морето… или пък беше така. Този въпрос вече ще трябва да зададем на бъдещите гости на „подпорната стена” на „Алепу”.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук