количка за бебето

Когато разберете, че очаквате бебе, определено в главата ви изникват хиляди въпроси и притеснения. Една от най-важните покупки, които ви предстои да направите, е тази на бебешката количка.

На пазара ще откриете много различни видове, модели и марки, а изборът на най-подходящата е нелека задача. В тази статия ще споделим няколко ценни съвета от онлайн магазин за детски и бебешки стоки Рая Тойс, които ще ви помогнат по-лесно да изберете правилния модел за вас.

Обърнете внимание на няколко много важни детайла

Консултантите от Raya Toys съветват бъдещите родители да вземат под внимание теглото, гумите и окачването на количката, която смятат да купят. Важно е тя да бъде удобна, лека и комфортна, за да може майката сама да се справя с нея – да я сгъва, разгъва или пренася. Препоръчват да изберете модел с гуми, подходящи за различни терени и с окачване, тъй като те по-лесно преминават през камъчета или дупки по пътя и са много по-издръжливи.

Решете какъв вид количка ви трябва

Както споменахме, днес има огромен избор от различни видове и марки бебешки колички. Като официален вносител, от Рая Тойс препоръчват марката Cybex на младите родители, тъй като са много по-функционални и маневрени.

А това са основните видове бебешки колички, измежду които можете да избирате :

  • модулни – при този вид можете да закупите различните модули на бебешката количка отделно – кош, седалка, шаси;
  • за близнаци – имат две седалки, а някои модели и два коша за новородено;
  • 3 в 1 – включват 3 отделни модула – кош за новородено, седалка за бебета над 6 месеца и стол за кола;
  • 2 в 1 – разполагат с кош за новородено и седалка;
  • летни – съществуват модели, подходящи за употреба от раждането, както и такива, предвидени за деца над 6 месеца;
  • триколки – имат само едно колело в предната част и са много маневрени.

Освен на вида на бебешката количка, от Рая Тойс съветват да обърнете внимание и на материята – хубаво е да бъде дишаща. Функционалността и начинът на сгъване също са от голямо значение – важно е да я пробвате, за да прецените дали би ви била удобна за дълги разходки, дължина на дръжката, големината на сенника и да прецените дали бихте могли да я вкарате в асансьора, ако живеете в блок.

Осигурете комфорт както за вашето бебе, така и за вас

Изборът на перфектната бебешка количка наистина би могъл да бъде много труден, но смятаме, че с тези полезни съвети, поне малко сме ви улеснили. Най-важното е тя да бъде лека, стабилна и достатъчно качетвената, за да я ползвате с най-голямо удоволствие и радост и да се наслаждавате на прекрасни разходки с бебето. Препоръчваме ви да разгледате онлайн каталози, за да набележите модели, а след това да тествате и на живо.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук