ЦИК жалби

Веднага след като Централната избирателна комисия (ЦИК) определи чрез жребий номерата в изборната бюлетина, с които партиите, коалициите и независимите кандидати ще се явят на предстоящите европейски избори, дойдоха и първите тълкувания на политиците за тях.

Желаното от всички първо място в бюлетината се падна на коалиция „ПАТРИОТИ ЗА ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ“, в която влизат НФСБ и „Средна европейска класа“.

„Най-хубавият номер. Господ е с нас. Провидението е с нас. Съдбата е с нас. Остава и ние да си свършим работата така, че да продължим началото на добрата серия“, каза Симеонов и заяви готовност да стане евродепутат.

„Възприемаме номер 12 като 12-та победа, която предстои да постигне ГЕРБ“, заяви пред журналисти заместник-председателят на партията Цветан Цветанов.

Той пожела успех на всички участниците на изборите за Европейски парламент и настоя те да покажат толерантност един към друг.

„Искаме да покажем силна и обединена Европа с нашите 17 евродепутати, които ще бъдат избрани за Европейския парламент“, каза още Цветанов.

БСП пък видя в своя 18-ти номер задача – 1 място и 8 представители в европарламента.

„С това число се надявам да се случи промяната в България, смяната на модела и изгонването на ГЕРБ от властта“, бе коментарът на Георги Свиленски след тегленето на жребия.

„Номер 3 в бюлетината може да означава трима евродепутати“, бе коментарът на водача на листата на ВМРО Ангел Джамбазки.

Той бе категоричен, че партията в никакъв случай няма да разчита на нумерологията, а единствено на сериозната работа, за да постигне успех във важните за нея каузи.

От ДПС разчетоха своя номер 20 като „номер на успеха“.

„На 20 години е младежката ни организация. На тази кампания ние разчитаме изключително много на нашите кандидати, както и на техния професионализъм. Ще заложим на нашата предизборна платформа, ние знаем как трябва да се реформира ЕС“, заяви Илхан Кючюк.

От коалиция „ДЕМОКРАТИЧНА БЪЛГАРИЯ – ОБЕДИНЕНИЕ“, която ще бъде вписана в бюлетината с номер 13, направиха аналогия с един от любимите български филми „Любимец 13“.

Лидерът на „Воля“ Веселин Марешки пък съзря в номер 23 колебанието на коалицията дали ще вкара „2-ма или 3-ма евродепутати“.

От ПП „БЪЛГАРСКО НАЦИОНАЛНО ОБЕДИНЕНИЕ“ се заканиха да проведат най-атрактивната предизборна кампания. Причината – партията излъчи кандидатурата на Евгения Банева, която се намира в ареста по обвинение в данъчни и длъжностни престъпления, както и пране на пари.

„Прецедент в историята – човек от ареста да води политическа кампания“, заяви председателят на партията Георги Георгиев, според когото Банева няма да бъде освободена за кампанията.

Отстраненият от длъжност кмет на район „Младост“ Десислава Иванчева, за чиято кандидатура бяха внесени над 5 хил. подписа на граждани, ще бъде под номер 11 в бюлетината. От инициативния комитет съзряха символика.

„1+1=2 – Десислава и Биляна. И двете продължават да са онеправдани и несправедливо обвинени в затвора“, заяви Петър Карджилов, който заяви, че очакват Иванчева да бъде освободена от ареста, за да води кампанията си наравно с останалите кандидати.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук