Калоян Паргов
На снимката: Калоян Паргов

Всички обвинения срещу мен, заради които искат да бъда наказан, са съшити с бели конци. Целта е да бъдат опетнени моето име и репутация. И по този начин някои хора да овладеят собствения си страх от мен. При това страх от нещо, което аз не съм направил до този момент, а именно да обявя кандидатурата си за председател на БСП.

Това заяви лидерът на БСП-София Калоян Паргов в пост, разпространен през Фейсбук страницата на БСП-София. Той се слави като един от противниците на лидера на партията Корнелия Нинова.

Малко по-рано днес от централата на „Позитано“ 20 съобщиха, че Националният съвет е гласувал временно отнемане на всички партийни постове от Паргов, членство в органите на партията и право да се кандидатира за такива в срок от една година. Това е поредният случай в който се стига до наказание на критици на Нинова. В края на 2021г. бившата дясна ръка на Нинова и също неин противник Кирил Добрев беше изключен от партията. В началото на миналата година пък ръководството на БСП изключи и бизнесмена Георги Гергов от партията.

Вчера стана ясно, че дългогодишния член на пленума на БСП Антон Кутев е напуснал Националния съвет на БСП. Като причина той посочва задълбочаващите се политически различия с тясното политическо ръководство на партията. Според Весела Лечева, която също е член на Националния съвет на БСП, през последните две години в партията се случва разчистване на неудобните, които биха застрашили поста на Корнелия Нинова.

Позицията на Калоян Паргов по темата:

„Очевидно страхът идва от силата, която стои зад мен в лицето на Градската организация на БСП – София и свършената работа“, обясни Калоян Паргов.

Според него тази атака ще дестабилизира организацията, след като през 2019-та година на местните избори БСП – София получи много добра оценка за резултатите – удвоен и отгоре броя на общинските съветници и само 20 000 купени гласа разделиха кандидата им за кмет от победата.

„При тези факти, колко състоятелни да са обвиненията в колаборация с ГЕРБ“, пита Паргов.

Той припомни едно гласуване през същата 2019 година на депутати от групата на БСП в подкрепа на Сотир Цацаров при избора му за председател на КПКОНПИ. Тогава повече от една трета от народните представители от „БСП за България“ гласуваха „За“. А имаше официално партийно решение Цацаров да не бъде подкрепян.

„Трябва ли да искаме наказание и за тогавашния председател на парламентарната група Корнелия Нинова? Може би трябва, след като на мен ми искат наказание заради това, че общински съветници от БСП са подкрепили Георги Георгиев от ГЕРБ за председател на СОС при тайното гласуване, което се случи, докато аз самият бях под карантина заради Covid-19“, изтъкна председателят на групата на БСП в общинския съвет в София и допълни, че това е отговорът му на две от всичките обвинения.

„В БСП обичаме да се хвалим, че сме най-демократичната партия. Очевидно и това не е вярно. Преминали сме към друг тип организация. И точно това е притеснението на много членове и симпатизанти, които критикуват сегашното управление на БСП. Хората се страхуват, че пътят, по който върви партията, може да приключи фатално“, казва в заключение Калоян Паргов.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук