Полиция

Кандидат за депутатът на ДПС Искро Фердов Бейков е хванат със списъци със имена. Мъжът е спрян на кръстовище в ромската махала в Пазарджик по време на рутинна проверка на пътни полицаи. Той е под номер 7 в листата, водена от Делян Пеевски.

Бейков, който е бил без колан, обяснил, че бърза, защото е член на секционна избирателна комисия. Това усъмнило служителите на МВР, защото проверката била в ранния следобед. Те решили да проверят колата и документите му.

Оказало се, че той е кандидат за депутат от ДПС. В жабката на автомобила са открити списъци – тетрадка с пълните имена на хора от квартала, както и имена на улици. Списъците са иззети от полицията, съобщава bTV.

Сигнал веднага е подаден в окръжната и в районната прокуратура. Според закона обаче, ако си кандидат за депутат, имаш имунитет и нямаш право да бъдеш задържан.

В Кърджалийско пък е арестуван председател на подвижна изборна секция за изборни нарушения. Става дума за Бирол Тасим от село Стремци, който допуснал придружители до избирателната кутия. От полицията има информация и за подадена жалба срещу кмета на селото, която се проверява.

Общо пет са подадените жалби за региона, но най-интересната от тях била свързана с извършени агитации и превишаване на правомощията. Работата по случая продължават органите на реда.

Още вътрешнополитически новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук