Цвета Караянчева, Румен Радев

След като по-рано днес президентът Румен Радев отново нападна правителството, че подслушването му е станало със знанието на премиера Борисов, председателят на парламента Цвета Караянчева отговори в социалните мрежи:

„Президентът Радев вижда сянката на службите да наднича в спалнята му. Не е сериозно един битов казус, около кариерното развитие на съпругата му, да се превръща в тема на деня и повод държавният глава да пророкува оставки, падане на правителството и назначаване на служебен кабинет”, написа Караянчева.

Тя се обърна към държавния глава с думите: „Годината е 2020 и разделението на властите е защитено от Конституцията, г-н Радев”.

„Не полицията, а народната милиция респектираше несъгласните българи, но това се случваше по времето на един друг режим, за който с носталгия си спомня партията, която Ви издигна.Тогава хората бяха въдворявани в лагери дори без намесата на разузнавателни средства. Достатъчно бе един донос. Така че, нека да не изпадаме в параноя, да не вадим скелети от гардероба и да не сеем раздори. Правителството стои стабилно, а личната вендета, която преследва президентът Радев, няма да доведе до нищо добро. Демонстрациите на накърнена чест не са продуктивни, дори за хора, които идват от армията. Явно г-н президентът, е добър в изпълняването на заповеди, но да си лидер в политиката е нещо съвсем друго”, написа още Караянчева.

По-рано президентът каза:

„Бойко Борисов се опитва да прехвърли отговорността за подслушването на друг, както прави винаги. Ако може да скрие и този скандал в зайчарника, в който вече не остана място от скандали. Очевидно е, че г-н Борисов използва службите за свои политически цели. Указва на прокуратурата кого да размаже. Дори полицията е впрегната да респектира несъгласните българи.“

И добави:

„В безсилието си г-н Борисов атакува и моето семейство. Методите на министър-председателя издават битието му от началото на Прехода. Ако някой трябва да се страхува от оставането на власт, това е самият г-н Борисов“, заяви още президентът.

Той подчерта, че скандалите, кризите, растящото недоволство ежедневно разголват „управленското безсилие и зависимост на Борисов”.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!