Цвета Караянчева
на снимката: Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева

Президентът Румен Радев е недоволен от конституционно отредените му правомощия и затова непрекъснато се заяжда с нас и създава напрежение между институциите. Непрекъснато повтаря как сме били на дъното. За няколко години не изтъкна нито един позитив. В чужбина обаче говори по друг начин – за високия икономически растеж на страната и дори кани инвеститори, каза председателят на Народното събрание и областен координатор на ГЕРБ в Кърджали Цвета Караянчева пред над 250 младежи от цялата страна по време на 12-ия Летен университет на младежката структура на ГЕРБ, който се провежда във Варна. Ако някой иска да бъде министър-председател, трябва да си направи партия, да изгради структури, да обиколи страната и да убеди хората, препоръча тя.

Цвета Караянчева коментира, че не подобава на най-голямата опозиционна партия в България да отсъства няколко месеца от парламентарния живот.

„Обещаваха ни сериозна законодателна дейност, все още я чакаме – отбеляза тя и попита къде е отишла Елена Йончева, която преди европейските избори беше изключително активна и обикаляше институциите с папки – Йончева се скри, но на оклеветените хора и институции извинения не бяха поднесени.“

Председателката на НС сподели очакванията си предизборната кампания да бъде пълна с черен пиар и посъветва младите хора да не се поддават на провокациите на опозицията. Тя обсъди с младите хора развитието на регионите и ролята на успешното местно самоуправление за стабилността на страната.

„Нашите политически опоненти, колкото и да говорят, че не ставаме – делата ни казват друго. За 10 години направихме неща, които никой друг пред нас не беше успял. Нашите кметове са най-успешните в страната, а правителството ни и премиерът Борисов имат международен авторитет и осигуряват стабилност в странта. Така се създават перспективи за положителна промяна на живота на хората“, подчерта председателят на българския парламент.

Към младежите от ГЕРБ Цвета Караянчева се обърна с думите, че политика трябва да се прави „със сърце“. По думите й „гражданите очакват от нас решения и ние с делата си трябва да се борим за тяхното доверие не един месец, а непрекъснато“.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!