Петър Кърджилов
на снимката: Петър Кърджилов

На вчерашния протест пред Столичната община присъства и пиарът на район „Младост” Петър Кърджилов. СПЕЦИАЛНО ЗА ДЕБАТИ.БГ той каза, че през последните месеци се занимава единствено с делата срещу бившия районен кмет Десислава Иванчева и заместничката й Биляна Петрова, които на първа инстанция получиха съответно 20 и 15г. лишаване от свобода, по обвинение, че са искали подкуп. Но бяха оправдани по обвиненията, че са взели подкуп.

Пред ДЕБАТИ.БГ Кърджилов каза, че Иванчева и Петрова са притеснени от факта, че на втора инстанция им се е паднал шефът на Апелативния специализиран наказателен съд Георги Ушев, защото именно той е възпрепятствал преди месеци излизането им от ареста.

Пиарът на „Младост” коментира и резултатът на Десислава Иванчева на европейските избори.

„Той не беше генериран по време на предизборната кампания със сигурност, защото тя (Иванчева – бел.ред.) дори до последните пет дни от кампанията нямаше никакъв достъп, никаква възможност, нито да се показва в медии, нито да се показва сред хора. Така че този резултат е благодарение на усилената работа на нея, на Биляна, включително зад стените на ареста, защото те действаха и по граждански дела, действаха по безобразията, които се случват с арестантите, изнудването, което се осъществява в софийските арести.”

Според него, резултатът на Иванчева, която без кампания и пари постигна по-добри резултати от Валери Симеонов, Волен Сидеров и Георги Първанов, се дължи на факта, че хората имат нетърпимост към несправедливостите.

Петър Кърджилов каза, че той самият очаква срещу него да бъде повдигнато обвинение.

„При мен също тече досъдебно производство за хулиганство за това, че  изкрещях истината в очите на прокурорите и пред медиите, че прокурорите са лъжци и са мафия. Така че очаквам и срещу мен да се внесе обвинителен акт”.

Делото на втора инстанция срещу Десислава Иванчева и Биляна Петрова най-вероятно ще е през септември.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!