Кърк Дъглас и съпругата му
Кърк Дъглас със съпругата си Ан Байдънс Дъглас.

Холивудският актьор Кърк Дъглас навърши впечатляващите 103 години на 9 декември. Той е роден в семейство на руски имигранти, а Холивуд го помни с големите му роли Спартак и Ван Гог.

Той твърди, че дълголетието му се дължи на съпругата му, която също е на заветните 100 години, Ан Байдънс Дъглас. Тя винаги е била до него, за да му помага и да го подкрепя в това, което прави, но също и когато му е било тежко или е боледувал.

Кърк Дъглас и неговият син – холивудската звезда Майкъл Дъглас.

Дъглас преживя инсулт, който наруши говора му. Поради това той спря да играе. Преживял е и тежка катастрофа с хеликоптер през 1991 г., а това, което най-много го е съсипало, е смъртта на сина му Ерик през 2004 година.

Със съпругата си Ан се запознава през 1953 г., малко след развода с Даяна Уебстър, от която има синове Майкъл и Джоел. В началото тя не искала да се забърква с известни актьори, но химията била толкова силна, че променила решението си.

Със снаха си Катрин-Зита Джоунс и сина си Майкъл Дъглас.

И двамата днес са посветени на благотворителност. Те помагат за изграждането на 400 училища и детски площадки и създават Център за помощ на страдащи от Алцхаймер. След смъртта им работата ще бъде прехвърлена на благотворителна организация, която вече са избрали.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!