Помпео Лавров
Майк Помпео и Сергей Лавров проведоха среща във Вашингтон.

Американският държавен секретар Майк Помпео е предупредил руския външен министър Сергей Лавров срещу намеса на Москва в президентските избори в САЩ през следващата година.

„По въпроса за намесата във вътрешните ни работи бях ясен, неприемливо е“, каза Помпео на съвместна пресконференция с Лавров във Вашингтон. „Ако Русия или друга държава предприемат стъпки за подкопаване на нашите демократични процеси, ние ще предприемем действия в отговор“, каза той.

Лавров отново отхвърли констатациите на американското разузнаване, че Русия се е намесила в изборите през 2016 г., за да подкрепи Тръмп. „Още веднъж подчертахме, че всички спекулации за предполагаемата ни намеса във вътрешните процеси в САЩ са безпочвени“, каза Лавров.

Руският външен министър отново отправи предложение двете страни да подпишат споразумение за ненамеса във вътрешните си работи.

На срещата в американската столица, държавният секретар Майк Помпео и руският външен министър Сергей Лавров са обсъдили подробно двустранните отношения , както и въпроса за контрола над въоръженията. Лавров заяви на съвместната пресконференция, че двамата редовно се срещат, редовно разговарят по телефона, когато възникне такава необходимост.

„Днешната среща потвърди, че е добре да общуваме с цялата сложност на настоящия период в нашите отношения, а на световната сцена общуването винаги е по-добро от липсата му“, добави Лавров.

„Обсъдихме подробно ситуацията в двустранните отношения, обменихме мнения по въпросите на контрола върху въоръженията, регионалните конфликти. Говорихме по делови начин, открито и се опитвахме не само да слушаме, но и да се чуваме“, каза руският първи дипломат.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук