Ким Чен Ун си е спечелил прозвище на истински тиранин, след като убил един от неговите генерали, като го хвърлил в пълен с пирани аквариум. Генералът бил обвинен в планиране на преврат, съобщава Дейли Стар.

Ким разполага с гигантски аквариум, построен в един от неговите президентски дворци с цел развиване на практика с нови методи за екзекуция. Близки до диктатора източници разказват, че ръцете и торсът на жертвата били отрязани с ножове, преди той да бъде хвърлен в резервоара. Те заявиха, че не е ясно дали генералът е бил убит от рибите, умрял от раните си или е бил удавен.

Смята се, че изследователи са разработили няколко метода за екзекуция, предназначени да изплашат потенциалните заговорници. Според източниците те са получили идеята от филма за Джеймс Бонд от 1977 г. „Шпионинът, който ме обичаше“, в който злодеят Карл Стромберг екзекутира опонентите си, като ги пуска в аквариум с акули.

Аквариумът на Ким е пълен с няколкостотин пирани, внесени от Бразилия. Те имат остри като бръснач зъби и са способни да отделят плътта от тялото за няколко минути.

Други методи за екзекуция включват взривяване на предателите на парчета с противотанково оръжие, хвърлянето им на живи на тигри, обезглавявания, обесване и изгаряне до смърт, твърди медията.

Откакто Ким е дошъл на власт през 2011 г., се смята, че е премахнал 16 висши служители. Стотици други граждани на Северна Корея също са убити.

Сред неговите жертви са началника на армията, шефа на Централната банка на Северна Корея и посланиците на Куба и Малайзия.

През 2016 г., според съобщенията, министърът на образованието в Северна Корея е бил екзекутиран чрез разстрел за лошо отношение.

„Ким управлява със страх. Много врагове на държавата се екзекутират публично. Той иска всички да знаят, включително и най-доверените му помощници, че са изложени на риск от много неприятна смърт, ако заподозре, че са предатели. Той е екзекутирал членове на собственото си семейство и е убил висши държавни служители, ръкопляскали прекалено силно по време на една от речите му.“-споделя британски разузнавателен източник.

Има документирани сведения за пирани, атакуващи хора и големи животни, но атаките рядко са фатални. В повечето фатални случаи жертвите или са се удавили, или са били мъртви, когато са били изядени от рибата.

Дали всички тези ужасии са истина или са просто подсилващи въпросите около личността на Ким вестникарски манипулации, не е ясно. Едно е сигурно – севернокорейският лидер е обвит от вълна от мистерии относно истинската си същност и провокира множество истории, някои от които доста страховити.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!