Кирил Домусчиев
на снимката: Кирил Домусчиев

Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев получи наградата „Венец на победителя“ за принос към спорта на петото издание на традиционната церемония „Нощта на шампионите“.

Любопитен бе коментарът му по темата за промените в закона за хазарта, които бяха внесени в парламента от Валери Симеонов и група депутати.

Домусчиев каза, че е против въвеждането на забрани в закона за хазарта, защото по този начин се вреди на футбола в България и се ощетяват родните отбори.

Той категорично заяви, че никога не е бил заплашван от собственика на Левски Васил Божков, като по думите му двамата се познават отдавна и няма никакви проблеми между тях.

„Васил Божков го познавам добре и никога не ме е заплашвал. Ако има нещо, което г-н Найденов има да казва, да го каже в прокуратурата.  Преди 2 години, когато трябваше да има забрани в закона за хазарта, аз бях против. На този етап не мога да си сменя мнението“, каза Домусчиев.

И добави:

„Аз съм радетел всеки един клуб да има добри стопани и богати хора зад себе си. Подобни неща не са добри за футбола. Това, че някой е внесъл проектозакон, нищо не значи. Не мисля, че има действия насочени срещу Левски“, каза шефът на Лудогорец.

Домусчиев обяви, че тази награда го мотивира да продължава с добрата си работа в Лудогорец, като разкри, че скоро стадиона в Разград ще има нова трибуна и вече ще отговаря на абсолютно всикчи изисквания на УЕФА.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!