Кирил Петков
Кирил Петков

„Няма как да предложим правителство на малцинството с втория мандат, след като първата ясна гаранция, която искахме – отказ от връщането на хартиената бюлетина, просто я хвърлят в боклука като невалидна бюлетина“. Това обясни в отговор на журналистически въпрос в кулоарите на Народното събрание съпредседателят на „Продължаваме промяната“(ПП) Кирил Петков.

Днес депутатите обсъждат и гласуват на второ четене промените в Изборния кодекс, сред които е връщане на смесеното гласуване.

„Ако хартиената бюлетина мине днес, това означава, че този парламент слага на преден план тясно партийната задача на ГЕРБ, ДПС и БСП да откраднат честния вот на българските граждани, да се върнем към невалидните бюлетини, които бяха 15 процента през 2015 г.“, коментира Петков.

По думите му, ако това стане, за ПП ще означава, че няма никакво желание за правителство. „Няма как един такъв парламент, който подкрепя хартиената бюлетина, след това да подкрепи правителство на малцинството, което е антикорупционно“, обясни съпредседателят на ПП.

Той изтъкна, че до момента ГЕРБ не правят нищо, за да бъде съставен кабинет с първия мандат и вместо да водят коалиционни разговори, Народното събрание продължава да се занимава с хартиената бюлетина.

Още вътрешнополитически новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук