Кирил Петков
Кирил Петков Снимка: БТА

Съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков призова ГЕРБ да не се срамуват и да кажат, че управляват с ДПС.

„Целият български народ видя, че няма гласуване в зала, при което да не гласуват заедно, няма такова“, каза той.

„Това е все едно аз да кажа, с Христо Иванов и ген. Атанасов няма да управляваме заедно. Ние сме заедно, защото сме една коалиция, в техния случай те са една неформална коалиция, която ще управлява заедно“, коментира Петков пред журналисти в кулоарите на парламента, обобщава БТА.

Петков коментира и думите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента от по-рано днес, според когото през последните месеци раждаемостта се е повишила, благодарение на правителството.

Според Петков, докато ГЕРБ са управлявали, раждаемостта в страната е била много ниска, а след края на тяхното управление – този показател се е повишил. Петков показа данни от Националния статистически институт (НСИ) на коефициента на плодовитост, който измерва раждаемостта.

„Има безплатни детски градини, хората видяха сигурност, доходите се качиха, минималната работна заплата се качи много пъти повече, отколкото през годините на ГЕРБ“ – това според Кирил Петков са причините за повишената раждаемост.

„Ако се върнем към стария модел, демографската криза ще продължава да е проблем. Ако продължим с новия модел, където има социална политика и има икономически растеж, и демографията ще бъде решена“, добави той.

„Няма как да казваш „не знаех какво пише в Конституцията“. Ти си най-голямата политическа партия в парламента, казваш на своите депутати – гласувайте. Време е хората да се поемат отговорността, а не да се казва: „аз не знам кой преговаря с другия отбор“, „четирите дами преговаряха“, „не знам кой е Калин Стоянов“, заяви още Кирил Петков.

По-рано днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов каза в кулоарите на парламента, че не е участвал в разговорите, свързани с промените в Конституцията, както и, че министърът на вътрешните работи в оставка Калин Стоянов е назначение на Бойко Рашков. Борисов беше категоричен, че няма да има правителство само между ГЕРБ и ДПС след изборите, дори и да имат 150 депутати.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук