Кирил Петков Снимка: Фейсбук
Кирил Петков Снимка: Фейсбук

Случилото се в зала не беше нормално. Радвам се, че успяхме, въпреки намеренията на колегите от „Възраждане“ да правят циркове, да приемем двата най-важни закона в бюджета. В момента гласуваме третия. Пенсиите, парите за здравеопазване и всичко направихме по правилник. Имаше безобразия. Това, да чупиш аларми, да се опитваш да дърпаш кабели – това показва липса на възпитание. Доволен съм, че го преодоляхме. Така съпредседателят на „Продължаваме Промяната“ Кирил Петков коментира днешния парламентарен ден.

„Гласувахме, както вярвахме, че трябва – по правилния начин. Много от нещата, които искахме да се случат, се случиха. Няколко не са. Имаме непрекъснато разговори по тези теми. Хубавото е, че основните приоритети, които бяхме заложили, се случиха и се случват. Видя се, че с дърпане на кабели и с трошене на аларми не могат да се спрат основните задачи на парламента. Решихме, че ще продължим. Имаме добър ритъм на работа, надявам се, че доста голяма част от бюджета ще бъде гласуван“, добави той.

Петков посочи, че утре ще влязат в зала и „ще гласуват за нещата, които вярват, че трябва да бъдат гласувани“.

„Не изоставихме и Шенген. Гласувахме решението, което беше критично от страна на Унгария. Вече министър-председателят може да продължи преговорите за Шенген без другите страни да имат „извинения“ с едно или друго нещо. Сега на ход са австрийците. Най-важното е да се постигне Шенген по земя да бъде направен така, че да не трябва да минава повторно гласуване в Европейския съвет“, коментира още той.

По повод интервюто на руския посланик Елеонора Митрофанова за БНР, Петков каза: „Радвам се, че не можахме да имаме голяма руска пропаганда отново от нея. Когато тя говори, не говори с цел подобряване отношенията между България и Русия. Всеки път, в който се е изказвала, е създавала допълнителни кризи. Нейното мнение лично за мен не е много важно. Това, че е посланик на Русия не означава, че има гарантирано място в медиите както и когато реши“.

Още вътрешнополитически новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук