В тази дупка е хлътнал д-р Ненков
В тази дупка е хлътнал д-р Ненков Снимка: БГНЕС

Бившият здравен министър д-р Мирослав Ненков се контузи, след като кракът му хлътна в дупка на ключов столичен булевар. Ямата е зейнала на бул. „Васил Левски“ и  „6-и септември“. След обаждане на 112 са го убедили, че ще изпратят екип от общината да обезопасят дупката.

Към момента дупката обезопасена с метални ограждения и ленти от Дирекция „Аварийна помощ и превенция“.

Д-р Ненков подчерта, че е действал институционално и веднага след претърпения инцидент се е обадил на спешен телефон 112 и на телефон на общината.

„Часове наред след моето обаждане нямаше никаква реакция. Това, което трябваше да стане е да се изпрати един човек с ватенка, за да забоде кол на тази дупка. Самият аз потърсих нещо такова, за да го сложа и да не се пребиват други хора и да отменя Общината“, разказа д-р Ненков, цитиран от БГНЕС.

Едва след като е видял, че няма никаква реакция се е обърнал към медиите.

„Подходих граждански отговорно, можех да заведа спокойно дело за неимуществени щети, което в рамките на година щях да спечеля. Само че, това което щях да спечеля, нямаше да дойде от този, който е виновен, а от моя и вашия джоб, защото бюджетът е обществен. И това е причината да не ползвам правна помощ“, заяви д-р Ненков.

Той подчерта, че за да се поправи или реши нещо в България, трябва да се вдигне медиен шум.

Още новини от деня – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук