ненков

Известният д-р Мирослав Ненков бе замесен в измама с лекарства и фалшиви реклами.  Името му е свързано с дружество на руска гражданка.

„Това е една измама, която ползва моето име. Нямам представа за какво са тези неща. Моето име беше замесено в две реклами, като в първото собственик на дружеството е руска гражданка, но се произвежда у нас. Моят адвокат се свърза с тях и оттам отговориха, че не е вярно. Нямам представа как действат, не са лекарства, вероятно е боклук, щом така се рекламира“, заяви д-р Ненков в „Здравей, България“.

По думите му негови представители са закупили бройка от първия продукт и са го изпратили за изследване.

„Изпращачът на стоката е с руско име, по телефона имаше руски акцент. Моят представител е бил принуждаван да купи повече, защото не действа самостоятелно. Цената му е 60 лева. Активизирани са ГДБОП, прокуратурата, БАБХ и Асоциацията за защита на потребителите. Хостингът е регистриран извън ЕС и това са компании, които позволяват такъв тип интернет измами. Плащането става за дружество, регистрирано в Обединеното кралство на руско име“, разкри бившият служебен министър на здравеопазването от кабинета на Георги Близнашки.

И предположи, че това е съветска група за измами в България.

Според него за първия продукт са установени всички лица и собственикът. Става въпрос за продукт с име „Cardio active“.

ненков
Д-р Ненков е изполван за експертно мнение без да знае.

„Не знам какъв е ефектът от него, добър или лош. Производителите не излизат да кажат, че не са те и някой го продава от тяхно име. Мои близки ми звънят да ме питат дали продуктът е добър, но аз не го рекламирам! Никога не бих рекламирал лекарство или хранителна добавка“, категоричен е д-р Ненков.

И допълни, че съставките на продукта могат да доведат до алергична реакция.

Още за фалшивите новини – четете тук

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук