Заедно синдикатите и министерството ще работят ръка за ръка за да направят необходимите реформи в МВР. Това каза премиерът Кирил Петков след среща със синдикатите на МВР. Министър-председателят заяви, че диалогът е бил конструктивен и ще има още срещи между синдикатите и управляващите – следващата е насрочена за понеделник. 

„Оттук нататък отговорността е споделена, за да имаме едно работещо министерство с хората, които дават всичко от себе си да бъдат правилно оценени и от друга страна да сме сигурни, че структури и части от МВР, които не са работещи, ще бъдат реформирани“, категоричен е Петков.

Няма никакво съмнение, че възнагражденията, които в момента се получават от служителите в МВР, са изостанали включително и от заплатите на някои други сродни ведомства каквото е например Министерството на правосъдието в неговата голяма структура Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ и мярката задържане под стража.

Ще настояваме и ще решим този проблем, посочи министърът на вътрешните работи Бойко Рашков и обясни, че със Синдикатите правят срещи всеки месец.

“Ние искаме да проведем сериозни структурни промени и те не могат да минат без синдикатите”, допълни той.

На фона на тази среща Националният синдикат на пожарникарите и спасителите подготвя протест на 19-ти февруари. Протестът е подкрепен от Синдиката на гражданската организация в МВР.

Министър Рашков заяви, че няма опасения, че протестът на МВР ще застраши обществения ред.

„Ние нямаме никакви опасения, че протестът, който са планирали колегите от синдиката на МВР, ще застраши по някакъв начин обществения ред. Това е изключено. Станала е грешка. Имало се е предвид подготвяните за сряда протести“.

Той обърна внимание, че проблемът не е в Министерството на вътрешните работи и неговото ръководство.

„Не може да имаме министерство, което е със структура от преди 50-60 години при коренно променени обществено политически отношения”, заяви вътрешният министър.

Очаквайте подробности!

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук