Кирил Петков

„Трябва да имаме прокуратура, която да работи напълно независимо. Искам главният прокурор да бъде сменен и прокуратура, която да работи по най-добрият начин. Докато нямаме работеща главна прокуратура, не можем да хванем нито един крадец“. Това заяви съпредседателят на „Продължаваме Промяната” Кирил Петков в коментар  след вота в неделя.

 „Главният прокурор е една точка, която изисква конституционно мнозинство. Нашата коалиция няма как да има такова, но ще направим ясни стъпки. Ще чуем всеки един от нашите партньори. Вярваме, че първа стъпка би била да тръгнем през КПКОНПИ. Г-н Цацаров не трябва да я оглавява”, обясни той.

По думите на Петков имената трябва да следват ясните дефиниции за всяка една от позициите.

„Не можем да говорим за името, без да сме дефинирали какво трябва да направи този човек или какви характеристики, успехи, лична биография да има“, обясни той.

Дискусии от типа „моят човек – твоят човек” трябва да бъдат избегнати.

 „Въпросът е, че трябва да направим А отбора на България. Този отбор има дефиниции, образование, постигнати успехи. Всеки един от нашите коалиционни партньори има правото да предложи такъв човек”, обясни Кирил Петков.

„Още днес смятаме да влезем в разговори с другите лидери. Идеята е да направим нов процес на дискусия. Вярваме, че имаме доста неща, които ни обединяват. Имаме много общи теми, включително и с ИТН”, обясни той.

„Нашите предложения ще са аз да съм премиер, а Василев – финансов министър. Но ако нашите партньори ни убедят, че имат по-добри кандидатури и по-добър начин за управление, ние бихме се вслушали”, заяви Петков.

Петков посочи, че желанието на „Продължаваме Промяната” е да се направят работни групи, които да съберат всички партии, с които искат да се направи коалиция.

Лидерска среща е има.

„Разговорите няма да са за това – кое министерство за кого ще е, а за организирането на процес, който да сплоти отборите от самото начало. Да влезем в преговори, които ще дадат резултат с ясни политики и с ясното им изпълнение”, уточни още съпредседателят на ПП.

Той посочи, че смятат да излъчват на живо в интернет част от срещите на работните групи.

Петков обяви, че вече се е чул с част от политическите лидери сред които Корнелия Нинова, Христо Иванов и Слави Трифонов.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук