Време е да направим България, от която да се гордеем – наш дълг е да служим на българския народ, горд народ с велика история. Време е за нулева толерантност към корупцията. Време е за истинско правосъдие в България, където никой не се чувства безнаказан. Това заяви съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков по време на откриването на 47-мия парламент

„Време е да вложим смисъл в думите народен представител. Народен представител е човек, който представлява сне само своите избиратели, а целия български народ. Наш дълг е да служим на българския народ, горд народ с велика история. Намира се на най-красивото кътче на страната. За съжаление прекалено дълго време народните представители преди нас не са с свършили добре работата. Затова България е изправена пред огромни предизвикателства“, каза още Кирил Петков.

Той отчете, че близо 2 млн. от нашите сънародници са избрали да живеят извън страната.

„Как сме стигнали дотук. Къде са били народните представители, които е трябвало да решават проблемите? Отговорът се крие в няколко думи – алчност, егоизъм и нехайство,“, допълни още Кирил Петков.

По разбитите ни пътища се разминават Ролс Ройси, Майбаси и Аудита на хора, закачили се под една или друга форма за държавния бюджет, които със спокойствие харчат данъците ни.

Той заяви, че е време за нулева толерантност към корупцията, нулева търпимост към кражбите, време за защита на истинските интереси на избирателите без страх от т. нар. политически инвеститори. По думите на Петков България трябва да има репутация на държава партньор, на която се има доверие с иновации, инвестииции и конкурентноспособност.

За още новини последвайте канала на Дебати в Google Новини

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!