Пет индонезийски филма, три от Малайзия и три от Дубай са сред участниците на 13-то издание на Международния Фестивал на туристическия филм „На източния бряг на Европа”, който се провежда във Велико Търново.

Общо 91 ленти от 18 държави от целия свят (Исландия, Германия, Австрия, Словения, Македония, Турция, Австрия, Дания, Швейцария, Португалия, Армения, Палестина) ще могат да видят жителите и гостите на Старта столица до 8 април.

Особено любопитство събуждат китайските ленти, представящи живота в България.

Четиридесет и девет филма ще се борят за голямата награда; конкуренцията е изключително голяма, защото традиционно видеопродукциите на туристическа тематика се отличават с високи художествени, рекламни и технически характеристики.

Днес ще бъде представена най-новата приключенска поредица „Дневник на пътуващия: Приключенията на Вилиан“. В петък, Анри Кулев ще коментира художествената анимация в туристическите филми, а вечерта ще се състои премиерата на най-новият филм на пътешественик №1 в България – Симеон Идакиев – „Тибет”.

Миналата година най-голямата награда „Гранд Прикс” на фестивала получи филмът „Домът на тюркоаза“ от Турция.

Организаторите твърдят, че Международният фестивал на туристическия филм „На източния бряг на Европа“ е ценен форум, полезен на туристическия бизнес и туристическите общини и организации, от една страна в търсенето на идеи за създаване на туристическа презентация и реклама, от друга страна в намирането на екипи за реализация на високо качествени видео продукции.

 

 

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук