Веселин Марешки

Прокуратурата поиска от Софийcкия градски съд да заличи партията „Национално движение свобода и демокрация“, представлявано от Веселин Марешки.

Искането на държавното обвинение няма да се отрази на резултата на бизнесмена от предсрочните парламентарни избори, тъй като той се яви на този вот начело на партия ВОЛЯ.

По сигнал на ЦИК, че Марешки е едновременно в управата и на „Национално движение свобода и демокрация“, и на ВОЛЯ, което законът забранява, прокуратурата направи специална проверка, която е установила, че са налице три основания за разпускане на първата формация на бизнесмена ­ не е пререгистрирана съгласно изискванията на закона през 2005-та, не е провеждала предвидените в устава заседания на върховния орган (не по­малко от веднъж на 5 години) и не е представила в съда за вписване състава на новото ръководство.

И третото основание, което е възоснова на представените данни от ЦИК, е, че партия „Национално движение свобода и демокрация“ не е участвала повече от 5 години от последната си съдебна регистрация в избори за народни представители, президент, вицепрезидент или за общински съветници и кметове. В прессъобщението на държавното обвинение по казуса не се посочва да има проблеми около партия „Воля“, с регистрацията на която Веселин Марешки участва в предсрочните парламентарни избори и стана пета политическа сила в 44-тото Народно събрание.

За още интересни новини, интервюта, анализи и коментари харесайте нашата страница ДЕБАТИ във Фейсбук!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля въведете коментар!
Моля въведете името си тук